dilluns, 12 de març del 2018

Primers auxilis.




Taller de suport vital bàsic

El Departament d’Ensenyament va iniciar un projecte per a fer que els alumnes siguin conscients de la necessitat de demanar ajuda quan es troben en una situació de perill, el suport vital bàsic (SVB). Des de l’Escola, també considerem que és un aspecte essencial i el volem tractar a tots els cursos cada any. Pensem que l’escola és un bon lloc per adquirir uns coneixements que poden salvar vides. És per aquest motiu, que formem part d’aquest projecte i des de l’àrea d’Educació Física es porta a terme. 

Al llarg de la setmana passada tots els alumnes de primària han estat practicant les mesures d’actuació en cas d’accident. L’ensenyament dels passos a seguir és de forma progressiva així doncs, a cada curs augmenten els conceptes a aprendre: A primer de primària hem recordat el número d’emergències (112); a segon també hem après com acostar-nos de forma segura a l’accidentat; a tercer ja sabem fer la comprovació de la resposta (consciencia i respiració); a quart la posició lateral de seguretat (PLS); a cinquè hem practicat la maniobra de Heimlich i el seu procediment i a sisè les maniobres de reanimació cardio pulmonar (RCP). Podeu veure fotografies de les activitats en el següent enllaç.

Aquesta setmana seran els alumnes de secundària que repassaran tots els conceptes. També parlaran sobre la disposició dels DEAS de Figueres, la seva utilització i practicaran la RCP amb els maniquís de practiques.





Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada